Artiklen indeholder reklamelinks

Ømme ben er meget udbredt i befolkningen, og der kan være mange forklaringer på, hvorfor ens ben gør ondt. En af dem kan være overgangsalderen, i hvert fald hvis man er kvinde, for den manglende produktion af østrogen kan godt medføre ømhed i muskler og led.

De muskler og led kan meget vel være dem, der sidder i benene, og derfor kan overgangsalderen være skyld i ømhed i benene.

Faktisk er der mange kvinder, der mistænker, at de fået gigt, når de kommer i overgangsalderen, netop fordi de oplever ømhed og smerter i muskler og led. Østrogen er en vigtig ingrediens i rigtig mange processer i kroppen, og derfor kan det mærkes, når kroppens produktion af stoffet aftager og går i stå.

Femarelle kan afhjælpe symptomer på overgangsalderen

Tidligere har man herhjemme behandlet generne ved overgangsalderen med hormonbehandlinger, men der følger en del bivirkninger med. Det er sådan noget som øget risiko for visse kræfttyper og blodpropper, som man naturligt nok gerne vil undgå.

Derfor vakte det også opsigt, da den europæiske sammenslutning af gynækologer sidste år havde en ny anbefaling. Efter en stor kongres meldte formanden ud, at man fremover anbefalede produktet Femarelle til behandling af gener ved overgangsalderen.

Netop bivirkningerne er grunden til, at sammenslutningen af gynækologer vil anbefale Femarelle frem for hormonbehandling, fordi der er meget få bivirkninger ved Femarelle.

Det aktive stof bliver udvundet af sojabønner, og overordnet set er det eneste punkt, hvor Femarelle ikke klarer sig lige så godt som hormonbehandling, i forhold til blødning. Ellers hjælper Femarelle lige så godt som den traditionelle behandling.

Andre stoffer kan hjælpe på knogler

Oemme ben

Det aktive stof i Femarelle er primært det ikke så mundrette DT56a, men der kan også være andre stoffer, som måske kan hjælpe på smerter i benene. En god ide er at tænke på at holde knoglerne ved lige, for de kan godt komme til at lide under overgangsalderen.

Femarelle findes i tre varianter, som hver har nogle ekstra stoffer i sig, blandt andet for at styrke knoglerne og undgå knogleskørhed.

Det er eksempelvis vitamin D, der er med til at holde knoglernes styrke ved lige, men det kan naturligvis også få på andre måder end gennem kosttilskud, eller i andre kosttilskud end Femarelle.

Motion kan potentielt hjælpe

Noget der potentielt kan hjælpe på generne ved overgangsalderen, og i øvrigt også på ømme ben mere specifikt, er hvis man dyrker motion. Det kan være med til at opbygge musklerne og mindske belastningen på leddene.

Det kræver naturligvis, at ens ben er ømme af en grund, som gør det muligt at dyrke motion, men det er altid en god ide at bruge sin krop aktivt. Der er mange grunde til, at motion og bevægelse er fornuftigt, og motion kan hjælpe på mange ting. Derfor hører man det anbefalet mange steder og til mange formål.

I forhold til benene er anbefalingen oftest, at man kan løbetræne eller gå ture for at styrke muskler og det resterende væv i benene, og også stavgang kan være en god ide.