Artiklen indeholder reklamelinks

Der kan være mange forskellige årsager til ømme ben, men særligt overbelastning og hård træning er i mange tilfælde roden til, at benene føles ømme og tunge. Hvis det er overbelastning der er årsagen til de ømme ben, er hvile den bedste metode, så benene og resten af kroppen kan få lov til at restituere og samle kræfter.

Det er dog ikke altid, at hvile er en mulighed for elite sportsfolk, og heller ikke for almindelige mennesker, der nyder at være aktiv i deres hverdag. Heldigvis er der gode råd for, hvad man kan gøre. Nogle benytter de mere almindelige metoder som smertestillende piller eller gel fra for eksempel Ipren, mens andre oplever, at mere anderledes metoder har bedre effekt på dem.

Hvis du er flittig bruger af for eksempel Ipren gel, men ikke oplever en effektiv virkning, eller hvis du blot ønsker at prøve noget andet, skal du læse med i denne artikel. Her får du nemlig et par gode bud på anderledes metoder, du kan tage i brug, hvis du døjer med ømme ben.

Recovery boots

Recovery boots er en af de nyere metoder, som særligt sportsfolk har taget i brug, men de kan altså også hjælpe på en lang række andre lidelser som for eksempel smerter som følge af gigt og diabetes. Idéen med at bruge recovery boots er, at benene hurtigere restituerer, så man kan undgå ømme ben og være aktiv igen.

Ved at anvende recovery boots får man altså muligheden for at fremskynde restitutionsprocessen. Når man er meget fysisk aktiv, kommer der små skader på kroppens muskelfibre, som resulterer i inflammation i musklerne og opbygning af affaldsstoffer.

Disse muskelskader får benene til at føles ømme og trætte, hvilket meget naturligt begrænse aktivitetsniveauet. Ved at bruge recovery boots kommer man sig hurtigere og ømheden i benene går væk, så det ikke sætter begrænsninger for aktivitetsniveauet.

Rosen massage

Rosen massage

Den næste metode er ikke helt så teknisk, men den har alligevel vist sig at have en positiv og lindrende effekt på ømme muskler. Nogle får ganske almindelig massage med eksempelvis Ipren gel for at lindre ømme muskler, men ved hjælp af rosen massage behøver man altså ikke at bruge Ipren.

Rosen massage er en blid form for terapi og massage, som modsat recovery boots, har en mere langsom effekt mod spændte og ømme muskler. Når man bruger rosen metoden til massage, vil fokus primært være på åndedrættet, musklerne og følelserne.

Nogle gange kan ømme muskler nemlig hænge sammen med dine følelser og den måde du lever dit liv på. Det kan være, at du er stresset, oplever spændingshovedpine eller har dårlige vaner, som du gerne vil af med. Med rosen massage kan man blive den bedste udgave af sig selv og komme de ømme muskler til livs.